Logo x
shutterstock ()

Blijven zonnepanelen ook zonder premie nog rendabel?

Premies waren tot en met 2023 een duwtje in de rug om in groene energie te investeren. Heel veel mensen hebben de afgelopen jaren daarvan kunnen genieten, maar de overheid heeft nu toch beslist om de premies stop te zetten. De reden daarvoor is dat zonnepanelen ook zonder premie rendabel genoeg geworden zijn. Alle steunmaatregelen worden bijgevolg vanaf 1 januari 2024 afgeschaft.

Zonnepanelen zijn mettertijd in prijs gedaald en lijken qua tarieven een stabiele koers aan te houden. Dat is dus goed nieuws, want dat betekent dat u iedere investering in zonnepanelen veel sneller terugverdient. Gemiddeld hebben klanten al op ongeveer vier à zeven jaar de kosten volledig terugverdiend. Dat is een gunstige termijn, al spelen verscheidene factoren daarin een rol, bijvoorbeeld of u vooral overdag of ’s avonds elektriciteit verbruikt.

In onze blogs vindt u allerlei tips en tricks om uw eigen verbruik te verhogen, zodat u meer voordeel uit uw zonnepanelen haalt. Uiteraard bepalen uw ritme en de staat van uw zonnepanelen hoe snel u uw installatie terugverdient. Als u op weekdagen van huis bent en geen thuisbatterij hebt, zou ongeveer 70 % van uw opgewekte stroom op het algemene net afvloeien en slechts 30 % naar eigen verbruik gaan. Met een thuisbatterij brengt u die hoeveelheden respectievelijk op 40 % en 60 % terug, zonder dat u uw werkritme hoeft aan te passen.

U begrijpt nu ongetwijfeld waarom het interessant is om een vrijblijvende afspraak met ons vast te leggen. Via gericht advies kunnen we uw situatie aanzienlijk verbeteren. Vaak doet het wonderen om het aantal zonnepanelen uit te breiden of ze te verplaatsen. Om uw gepersonaliseerde terugverdientijd in een gratis offerte te laten berekenen, kan u bij een contactpersoon van ons familiebedrijf te rade gaan.

Team Cappuyns