logo

Aeroleaf®-microwindturbines

Aeroleaf®-windturbines, duurzaam & esthetisch

Bij de innovatieve microwindturbines van Aeroleaf® ligt de nadruk op duurzaamheid en natuurlijke esthetiek. Het biomimetische* ontwerp is vogelvriendelijk en kan naadloos geïntegreerd worden in zowel stedelijke als landelijke landschappen.

Het systeem bestaat uit een dubbelbladige structuur met een verticale as in de vorm van een blad en een synchrone microgenerator die van permanente magneten voorzien is. Daardoor functioneert het systeem continu, dag en nacht, zonder geluidsoverlast en slagschaduw.

* Biomimetica is de wetenschap en de techniek waarbij biologische ideeën uit de natuur geïmiteerd worden. Zo kunnen menselijke toepassingen uitgevonden, verbeterd of duurzamer gemaakt worden.

Aeroleaf technisch
Website banner Aeroleaf
Aeroleaf grootte

De voordelen t.o.v. klassieke windturbines

In tegenstelling tot klassieke windturbines, die vanwege geluidsoverlast en hun grote omvang niet voor stedelijke gebieden of privé-eigendommen geschikt zijn, vormt Aeroleaf® een innovatieve oplossing. Het systeem wekt energie op met behulp van een verticale windturbine in de vorm van een gebogen blad.

Goede locaties om Aeroleafs® te installeren, zijn daken, terrassen en tuinen. Ook op weides, bermen, en in masten of lantaarnpalen zijn ze geschikt. Andere steunconstructies die de krachten en trillingen van het draaiende blad kunnen opvangen, zijn eveneens ideaal.

Aeroleaf installatie
Boom

Beschikbare windkracht optimaal benut

De geavanceerde technologie van Aeroleaf® is in staat om effectief verschillende windomstandigheden vast te leggen, variërend van turbulent tot laminair, zwak tot sterk, in stedelijke en natuurlijke omgevingen.

Het aerodynamische profiel is geoptimaliseerd door uitgebreide tests in een windtunnel. Zo kan er maximaal gebruikgemaakt worden van de beschikbare windkracht, van zachte briesjes van 2,5 m/s (9 km/u) tot robuuste wind van 43 m/s (155 km/u) – en dat met windstoten tot 50 m/s (180 km/u).

De afgesloten onderdelen van een Aeroleaf®-windturbine zijn bestand tegen extreme omgevingsfactoren zoals regen, zand, sneeuw, vervuiling en zilte lucht. Het concept is schaalbaar en aanpasbaar naar behoefte.

Laat ons iets weten als u zich verder over een Aeroleaf®-windturbine wil laten informeren. Wij vertellen u er graag meer over of nog beter: we plannen een vrijblijvende afspraak in.

Verschillende kleuren Aeroleaf