logo

Zonnepanelen

zonnepanelen goed voor milieu

Zonnepanelen, goed voor het milieu én uw portemonnee

Wil u de kosten van uw energiefactuur drukken? Wij weten er wel raad mee. Zonnepanelen zijn een prima investering, ongeacht het bedrag van de premie die u ervoor krijgt. Nog tot eind 2022 blijft de bonus constant; vanaf 2023 halveert dat voordeel en in 2024 vermindert het opnieuw met de helft.

Momenteel bestaat de premie uit € 300,00/kWp voor installaties tot max. 4 kWp. Panelen van 5 kWp of 6 kWp leveren u een bijkomende bonus van € 150,00/kWp op, wat tot een maximum van € 1.500,00 leidt. Wie een premie wil aanvragen, kan hier de voorwaarden bekijken.

Veiligheid voorop met gerenommeerde merken

Bij Gebroers Cappuyns beschikken we over de nodige RESCert-certificaten om een veilige plaatsing te garanderen. We installeren zonnepanelen van het merk JA Solar en omvormers van Goodwe en Huawei op onder meer:

Investeren in zonne-energie blijft interessant, aangezien u een kleine vergoeding krijgt voor de overtollige stroom die u op het elektriciteitsnet laat afvloeien. Een overschot aan energie kan u overigens ook in een thuisbatterij opslaan.

Zonnepanelen merken
zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen & aansluiten

De installaties die zonlicht naar elektriciteit omzetten, bestaan uit drie belangrijke componenten. Hieronder krijgt u een overzicht van welke die zijn en wat ze precies doen.

Zonnepanelen bestaan uit cellen die elektriciteit uit zonlicht genereren. Die zonnecellen worden doorgaans uit silicium gemaakt en bevatten twee lagen: een dun plaatje met een positieve en eentje met een negatieve lading. Zodra de plaatjes met zonnestralen in aanraking komen, ontstaat er gelijkstroomspanning.

De panelen die wij plaatsen, functioneren op basis van wisselstroom. De omvormer die we installeren, zet de opgewekte spanning om naar elektriciteit.

Vanaf het moment waarop de spanning naar stroom omgezet wordt, gaat de elektriciteit naar uw meterkast. Zo wordt de energie meteen gebruikt om verlichting aan te doen en andere elektrische toestellen te laten draaien. De overige stroom gaat naar het distributienet of uw thuisbatterij.

Benieuwd naar de verschillende zonnepanelen die we aanbieden? Aarzel dan niet om ons een seintje te geven. Wij staan u met plezier te woord!