logo

Zonnepanelen

ed ab c be bcfdecd

Zonnepanelen, goed voor het milieu én uw portemonnee

Wil u de kosten van uw energiefactuur drukken? Wij weten er wel raad mee. Zonnepanelen zijn een prima investering. 

De Vlaamse regering heeft tijdens de Septemberverklaring (25/09/2023) aangekondigd dat de premie voor zonnepanelen zal worden stopgezet vanaf de keuring/ingebruikname vanaf 1 januari 2024.

Is het nog financieel aantrekkelijk om te investeren in hernieuwbare energie? Absoluut! Dat is een grote reden waarom de premie is stopgezet. Ondanks de stijgende trend van de afgelopen jaren, hebben zonnepanelen nog steeds een zeer gunstig rendement. Het duurt slechts enkele jaren voordat de investering is terugverdiend.

Iedereen die in 2023 geïnstalleerd en gekeurd is kan wel nog steeds een premie aanvragen.

 

Veiligheid voorop met gerenommeerde merken

Bij Gebroers Cappuyns beschikken we over de nodige RESCert-certificaten om een veilige plaatsing te garanderen. We installeren zonnepanelen van het merk JA Solar en omvormers van Goodwe en Huawei op onder meer:

Investeren in zonne-energie blijft interessant, aangezien u een kleine vergoeding krijgt voor de overtollige stroom die u op het elektriciteitsnet laat afvloeien. Een overschot aan energie kan u overigens ook in een thuisbatterij opslaan.

IMG
dcdae ad afe d addfe

Zonnepanelen plaatsen & aansluiten

De installaties die zonlicht naar elektriciteit omzetten, bestaan uit drie belangrijke componenten. Hieronder krijgt u een overzicht van welke die zijn en wat ze precies doen.

Zonnepanelen bestaan uit cellen die elektriciteit uit zonlicht genereren. Die zonnecellen worden doorgaans uit silicium gemaakt en bevatten twee lagen: een dun plaatje met een positieve en eentje met een negatieve lading. Zodra de plaatjes met zonnestralen in aanraking komen, ontstaat er gelijkstroomspanning.

De panelen die wij plaatsen, functioneren op basis van wisselstroom. De omvormer die we installeren, zet de opgewekte spanning om naar elektriciteit.

Vanaf het moment waarop de spanning naar stroom omgezet wordt, gaat de elektriciteit naar uw meterkast. Zo wordt de energie meteen gebruikt om verlichting aan te doen en andere elektrische toestellen te laten draaien. De overige stroom gaat naar het distributienet of uw thuisbatterij.

Benieuwd naar de verschillende zonnepanelen die we aanbieden? Aarzel dan niet om ons een seintje te geven. Wij staan u met plezier te woord!