logo

Thuisbatterijen

Thuisbatterij als opslagplaats voor zonne-energie

U heeft het ongetwijfeld al gehoord: de terugdraaiende teller verdwijnt en de slimme meter komt ervoor in de plaats. Dat laatste technologische snufje zorgt ervoor dat u na zonsondergang elektriciteit van het reguliere distributienet gebruikt en voor de kosten daarvan opdraait.

U betaalt namelijk meer voor die energie dan dat u krijgt voor de elektriciteit die u overdag te veel zou opwekken en die naar het algemene net wordt afgevoerd.

Een thuisbatterij is dus altijd een mooie aanvulling op uw zonnepaneelinstallatie, mede dankzij het capaciteitstarief. Het is vaak zo hoe meer u verbruikt, hoe sneller uw thuisbatterij terugverdiend is.

Huawei 5KW Thuisbatterij met Huawei Omvormer en Smappee Laadpaal

Interesse in een thuisbatterij?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!

Huawei 5KW Thuisbatterij met Huawei Omvormer tegen een muur in de gang

De voordelen van een thuisbatterij

U raadt het goed: nu is hét moment om een thuisbatterij van Huawei aan te schaffen. Die kunnen we niet alleen samen met nieuwe zonnepanelen installeren, maar ook op bestaande installaties kunnen we er een aansluiten.

Elke situatie is verschillend. Voornamelijk het zelfverbruik en het ritme waarop uw gezin leeft, maken het grootste verschil. Voor sommigen is een thuisbatterij een enorme investering tegenover zonnepanelen, maar die kan wel een zeer goede aanvulling voor uw installatie zijn.

Een thuisbatterij houdt vooral overtollige zonne-energie vast (afhankelijk van de capaciteit) en herverdeelt die wanneer nodig. Als uw installatie onder het capaciteitstarief valt, zal een thuisbatterij de pieken van die tarieven afvlakken.

Een thuisbatterij heeft een gemiddelde terugverdientijd van acht à tien jaar, samen met uw zonnepanelen. Daarbij spelen er uiteenlopende factoren een rol.

Geen zin om te allen tijde uw energieverbruik te monitoren om geen voordeel te verliezen? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Gebroers Cappuyns om een prijs voor een thuisbatterij te laten berekenen, afgestemd op uw unieke situatie.