Iedere thuissituatie is uniek en verschilt dus van andere gezinnen. Wil dat dan zeggen dat ieder huishouden een thuisbatterij moet aanschaffen en dat die in elke situatie rendabel genoeg is? Voornamelijk het verbruik in de woning en het ritme waarin een gezin leeft, maken meestal het grootste verschil. Voor sommige is een thuisbatterij bovendien een enorme investering tegenover zonnepanelen, al kan die een zeer waardevolle aanvulling voor uw installatie zijn.
Mensen die thuiswerken of gepensioneerd zijn, brengen hun tijd grotendeels thuis door. Zij hebben de volledige controle over hun energieverbruik, kunnen hun zonnepanelen monitoren en daarop met hun huishoudelijke toestellen inspelen. Dat wil zeggen dat het in dergelijke situaties vaak minder interessant is om in een batterij te investeren dan voor mensen die buitenshuis werken.
Wie tijdens de week buitenshuis werkt, heeft minder controle over zijn of haar zonnepanelen en kan niet altijd op gunstige tijdstippen inspelen om grootverbruikers in of uit te schakelen. Zo vloeit er vaak veel overtollige energie op het net over. Enkel sluimerverbruik is immers niet genoeg om de elektriciteit van zonnepanelen op te gebruiken. Een thuisbatterij laten aansluiten, is in dat geval een slim idee.
Een thuisbatterij kan afhankelijk van de capaciteit en de opbrengst van zonnepanelen een enorme hoeveelheid stroom opslaan. Daardoor kunnen de meeste klanten ’s avonds en ’s nachts van hun groene energie gebruikmaken en zo hun energieverbruik verhogen. Naargelang diverse factoren – maar niet allerminst dankzij het capaciteitstarief – verdient u de kosten van zonnepanelen met een thuisbatterij in acht à tien jaar terug. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of een vrijblijvende gepersonaliseerde berekening.