logo
shutterstock ()

Glas-foliezonnepanelen of glas-glaszonnepanelen?

‘Kies ik het beste voor glas-foliezonnepanelen of glas-glaszonnepanelen?’ is een vraag die vaak gesteld wordt. De meningen zijn verdeeld. Daarom gaan wij dieper op de kwestie in en lichten we de voor– en nadelen van beide soorten zonnepanelen toe. Glas-foliezonnepanelen zijn een pak goedkoper, wat de terugverdientijd veel korter maakt. U krijgt gemiddeld 25 jaar garantie op het rendement en gemiddeld twaalf jaar op de elektronica zelf (varieert per merk).

Glas-glaszonnepanelen daarentegen zijn duurder in prijs, wat de terugverdientijd wat langer maakt. De panelen gaan echter langer mee en verliezen op termijn minder snel hun optimale redendement. Bovendien zijn ze beter bestand tegen gure weersomstandigheden. U krijgt gemiddeld 30 jaar garantie op het rendement en gemiddeld 25 jaar op de elektronica zelf (varieert per merk).

Welke zonnepanelen het geschiktst voor uw situatie zijn, is afhankelijk van wat u het belangrijkste vindt: een snellere terugverdientijd (glas-folie) of een langere garantie en een duurzamere oplossing (glas-glas). Uw persoonlijke budget kan daarbij een bepalende rol spelen. Wij zijn alvast voorstanders van beide paneelsoorten. Mocht u dieper op het onderwerp willen ingaan, staan wij u met plezier ter plaatse of telefonisch te woord. Een informatief gesprek is geheel vrijblijvend.

Team Cappuyns